Ridning

ida hjälper (1 av 1) adamgladhäst (1 av 1) hästen (1 av 1)

Skölds Djurgård drivs från stallet Mossen i Täby. Här erbjuder vi ridlektioner enskilt eller i grupper för alla men i synnerhet för personer med funktionsnedsättning. Vi vänder oss till privatpersoner, skolor, verksamheter och kommuner.

  • Ridning för skolor och verksamheter
  • Ridupplevelser i liten grupp eller enskilt
  • Uteridning på ridstigar och i skog
  • Syskon- och familjeridning

För att elever ska få ut så mycket som möjligt måste Ida, som ridpedagog, även ta ansvar för ledsagarnas uppdrag. På så sätt hålls inte bara lektioner för ryttaren, utan för hela ekipaget – häst, ryttare och ledsagare. Då går det att arbeta målinriktat med elevernas olika övningar.

ida

Klicka här för ”Termin och priser

Här är en fin kortfilm som Autism och Asperger-föreningen gjorde 2014. Inslag från Skölds Djurgård ca 3 minuter in i filmen.

 

Ida Sköld är utbildad behandlingspedagog med dubbeldiagnoskompetens inom utvecklingsstörning och psykiatri, medverkar i Svenska Ridsportförbundets Handikappskommitté där hon även genomgått Handikappledarutbildning – nivå III. Ida är diplomerad hästskötare genom SV Ridsportsförbundet och har studerat ”Djurs medverkan i vård och socialt arbete” på Malmö Högskola.

Anpassad ridning beskriver i stort den inriktning vi ägnar oss åt på Skölds Djurgård. Det finns många begrepp runt detta som ibland kan vara generella och ibland specifika; ridterapi, handikappridning, hippoterapi, läkepedagogisk-, socialterapeutisk och socialpedagogisk ridning för att nämna några stycken. Hur man utformar det är beroende på terapeut/lärare, elev, kund och stall. För mig ligger magin i samspelet mellan människa och häst. Jag eftersträvar helheten; ridning, hantering, skötsel och miljö.

IMG_2136